Raw slunečnicová pomazánka

 Vaše ingredience si upravte dle své vlastní chuti a stavu ledničky. ;) Pokud ale přeci jen váháte, jednoduchý recept na vynikající raw pomazánku Vám dodá odvahu do svého vlastního dalšího tvoření.
Pomazánka je rychlá, jednoduchá a výtečná.
Chutná skvěle jako dip k zelenině, jako pomazánka na okurku, papriku nebo na sušené krekry. Oceníte ji také k salátům nebo jako doplněk k raw chlebíku.
Kdo má rád jednoduchá jídla s málo ingrediencemi, jednoduše je v receptu vynecháte! Ano, lze to a stejně si dokonale pochutnáte.

 

Co potřebujeme?

Mixér (jakýkoliv) nebo kuchyňský robot
(Cca pro 3-4 osoby)
1 šálek (300 ml) slunečnicového semínka, předem namočené
1/2 šálku na slunci sušených bio rajčátek
1/4 šálku bio konopného semínka (máme na skladě)
3 menší mrkve
1/2 cibule šalotky
1 stroužek česneku
2 lžičky sušené bio bazalky
2 lžičky italského koření (nebo oregána a tymiánu)
2 lžíce raw Tamari omáčky
1) Slunečnicové semínko si předem namočíme na cca 2 hodiny (ale klidně i přes noc)
2) Nejprve umixujeme sušená rajčátka (suchá), poté přidáme konopné semínko (máme skladem)
v.hanzl@seznam.cz, cibuli, česnek a dále všechny ingredience. Promixujeme a máme hotovo.

Děkujeme za Váš čas. Máme Vás rádi   Hanžlovi